Er wordt al 380 miljoen jaar gesekst

Frappant nieuws in de week dat bij u en mij de folder ‘Evolutie of Schepping?’ op de deurmat valt. Heeel lang geleden deden zelfs vissen ‘het’. Een wetenschapster van de universiteit van West-Australië publiceert daar deze week een artikel over in het prestigieuze wetenschapblad Nature. Kate Trinajstic onderzocht het 380 miljoen jaar oude fossiel Materpiscis Attenboroughi, dat bestaat uit een vis die op het punt staat te bevallen. De vissoort is vernoemd naar de beroemde natuurfilmer David Attenborough, die ze als eerste ontdekte.

Onlangs vond Kate nog meer embryo’s in de fossiele vissen. Er was dus al veel eerder sekscontact en interne bevruchting dan werd aangenomen. De oorsprong van seksuele voortplanting is al minimaal 380 miljoen jaar oud. En Adam & Eva deden gewoon wat er evolutionair van ze werd verwacht.